mandag den 25. april 2011

Fuglereder.

Jeg lavede disse Fuglereder som det søde indslag til vores påskefrokost i år. De smagte fint, omend de var en lille smule overbagt. Jeg skulle forhindre nogen små fingre i at ødelægge alle de hjemmelavede påskeæg, inden de var tørre, og glemte vist at uret havde ringet... oops?


Opskrift på Muffins med nougat og kanel: 12 stk

65g smør
25 g kakaopulver
100 g nougat
2 æg
150 g sukker
1 dl mælk
100 g mel
1 tsk kanel
100 g mørk chokolade, hakket el. chocolate chips

Smør smeltes for svag varme i en gryde og tilsættes kakao og nougat. Lad det køle af. Imens piskes æg og sukker luftigt og skummende. Mælken piskes i æggene, og derefter tilsættes mel og kanel.
Til sidst røres den varme blanding i, og hakket chokolade eller chocolate chips tilsættes. Dejen fordeles i muffinsforme og bages 15-20 min. ved 200 grader. Muffins afkøles 5 min i formen, hvorefter de sættes på rist og køles helt af.

Opskrift på 1:1 chokolade ganache (laves dagen før):

150 g lys chokolade
1 1/2 dl piskefløde

Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade. Lad det stå et par min og rør så i. Rør i til du har en helt ensartet masse. Sæt til afkøling (mindst 8 timer) og pisk den luftig, når den er helt kold. Pas på ikke at overpiske, så skiller den og er sjældent til at redde. Den skal have konsistens som en god mayonnaise.

Kom cremen i en sprøjtepose og pynt kagerne rundt i kanten med ganachen. Fylden reden med jellyæg, likøræg eller lignende.



Fyldte påskeæg

I et anfald af overskudsagtig entusiasme, besluttede jeg mig for at lave hjemmelavede påskeæg at fylde i børnenes papæg i år. Jeg havde vilde planer om påskeæg med 3 forskellige overtræk, pyntede med fondant m.m. men jeg må indrømme, at det tærede på overskuddet at have børn syge om natten denne uge. Især eftersom de jo ligesom ikke har fundet ud af at koordinere deres sygdomme - i stedet for skiftes de dejlige unger (og mand for at det ikke skulle være løgn) til at holde mor vågen om natten - godt de er så søde om dagen da!
Resultat blev også aldeles uimponerende æg, med én slags overtræk og sukkerpynt, lidt kakaopulver - ja faktisk bestod hele mit kreative indspark af at give nogle af æggene en tur i æggedeleren inden de fik overtræk på.

Men de smagte ellers godt! De var fyldte med hhv nougat, en blanding af hakkede amarenabær og marcipan og en lækker hjemmelavet krokant.

Opskrift på krokantfyld:


25 g hasselnødder, groft hakket
25 g sukker
25 g nougat

Nødder og sukker ristes gyldne på en pande, nougat tilsættes og blandes forsigtigt i. Massen hældes på et spækbræt og sættes i køleskabet til afkøling, derefter skæres den ud i små stykker - der er rigeligt til 10 stk æg med 30g marcipan hver.


Så brugte jeg til gengæld noget tid på at afprøve en fantastisk opskrift på Rabarbertrifli med cognac, som kommer i Anarkisten's næste kagekogebog. Og den var så tilgengæld sindsyg lækker - og så godt ud :)


Billedet er fra hendes blog, og opskriften findes ved at bruge linket ovenover.

fredag den 22. april 2011

Påskehygge.

En gang i mellem, så kommer der noget godt ud af min ustyrlige trang til at samle på opskrifter, til trods for at jeg for længst er løbet tør for hyldeplads. Opskriften på disse Påskemuffins er nemlig fra en lille pjece fra "Odense". Dejlig hurtige at lave, hvilket skulle vise sig at være en fordel, når jeg nu skulle lave dem sammen med den 11-årige, og hans faster lige pludselig var i nærheden, og varslede en "kidnapping" af drengen til et par familiefødselsdage.


Han nåede liiige at få en med i hånden, og så var det op til mig at pynte resten.

Opskrift på Påskemuffins:  12 stk

125 g blødt smør
150 g sukker
75 g marcipan, revet
3 æg, str L
150 g mel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk

Creme:
50 g hvid chokolade, hakket
50 g smør
75g marcipan, revet
150 g flormelis
1/2 dl appelsinjuice

Pynt:
10 cm lakridssnøre
12 gule el. orange chokoladeknapper (Smarties, M&M's el. lignende)
1-2 jordbær stænger

Rør smør, sukker og revet marcipan blødt og cremet. Rør æggene i et ad gangen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det i sammen med mælken. Fordel dejen i muffinsformene og bag ved 175 grader i 20-25 min. Mærk efter med strikkepind el. lignende om de er bagt.
Afkøl muffins på en bagerist.

Smelt chokoladen over vandbad, tag skålen af varmen og rør smør i små stykker i. Tilsæt revet marcipan, flormelis og appelsinjuice og pisk til det er let og cremet. Sæt cremen på køl i mindst 30 min., og pisk den derefter kraftigt et par minutter.

Overtræk kagerne med et tyndt lag creme (så hænger cremen bedre ved, når man sprøjter, og evt huller er mindre synlige). Kom resten af cremen i en pose, klip et lille hul og giv kyllingerne en pjusket fjerdragt af creme i små toppe, og pynt.

Hvis jeg skulle lave dem her igen, så ville jeg undlade marcipan i cremen. Den kunne ikke smages alligevel, og ville bare sætte sig fast, hvis man skulle få lyst til at bruge tyl og sprøjtepose. Desuden ville jeg nok anvende frisk presset appelsinsaft.

mandag den 18. april 2011

Påskekage.

Jeg har bare gået og ventet på en undskyldning for at lave en påskekage, og når nu min mor kom på besøg i et par dage, så skulle det være:




Kagen er lagt sammen af Drømmekage-bunde med marcipan og chokolade, og fyldet er Baileys Fromage og Skovbær Fromage. Kagen er smurt op med Italiensk Marengs Smørcreme og overtrukket med fondant. Selv om begge fromager smager skønt, så er jeg ikke helt sikker på om jeg er vild med kombinationen. Synes måske de sloges lidt indbyrdes om at få min opmærksomhed....



Opskriften på Drømmekagebunde har jeg fra Kagekonen :

[drømmekagebunde.jpg]



Med alle de fridage der er i påsken, så ville det ikke forbavse mig om jeg fandt på flere undskyldninger for at bage snart... og måske også lave hjemmelavede påskeæg?

onsdag den 6. april 2011

Lagengymnastik?

Typisk mig! Det der skulle have været lidt hjælp til pynt af én enkelt cupcake, endte på en eller anden mystisk måde med det her:



Da jeg først kunne komme i gang kl 20 (inkl planlægning og indkøb), så blev det altså bare købte kakaolagkagebunde med Baileys Fromage og Jordbærcreme. Opskriften på Baileys Fromage er fra Hendes Verden:

Baileys Fromage:

4 blade husblas
50 g hvid choklade
1 dl Baileys
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med. Hak hvid chokolade fint, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Rør Baileys i husblassen, og rør det i den hvide chokolade.
Pisk æggeblommerne cremede med sukker. Rør chokoladeblanding og æggeblanding sammen. Pisk fløden til skum, og vend det i. Vend hakket, mørk chokolade i. Sæt fromagen i køleskabet, og den er klar til at komme i kagen når den er tyknet (10-15 min).